MAGIČNA KNJIŽNICA

“Život je sam po sebi najdivnija bajka.” – Hans Christian Andersen

Naša najkompleksnija i najzahtjevnija igra, namijenjena je iskusnijim igračima željnim izazova.

Čudesno mjesto koje čuva više od onog što očekujete.

Ako ste oduvijek sanjali kako je to zamahnuti čarobnim štapićem ili

pak dotaknuti neki od drevnih artefakata iz mitova i legendi poput Pandorine kutije ili pak Excallibura,

ovo je pravo mjesto za vas.

Jeste li spremni zaviriti?

već od  55€

Knjižnice – mjesta na kojima je pohranjeno svjetsko znanje… i još toliko toga.

Da, knjižnice ne samo da imaju bogato znanje, već sadrže tajne drevne povijesti, modernog zbivanja, čudesne arhitekture, fantastičnih blaga, kulinarskih putovanja, tradicije i kulturne evolucije, i još mnogo toga.

Najstarija knjižnica na svijetu (a da ne zaboravimo i najstarije još uvijek funkcionalno sveučilište na svijetu) je knjižnica Al-Qarawiyyin u Maroku, osnovana 859. godine.

Jedna od najstarijih knjižnica u Italiji, s preko 120 000 otisaka i oko 15 000 rukopisa, papirusa i drugih dokumenata, je Michaelangelova Laurentska knjižnica u Firenci. Ova je knjižnica jedna od mnogih veličanstvenih Michelangelovih kreacija. Osnovao ju je papa Klement VII, a sama zgrada knjižnice navodno je jedno od  Michelangelovih remek-djela. Međutim, zgrada je otvorena 7 godina nakon njegove smrti 1571. godine i ostala je nažalost nedovršena.

S druge strane, postoje i neke druge vrste knjižnica… one čarobne… najčešće čarobne same po sebi ili duboko prožete čarolijom. Te su knjižnice nerijetko male i skrivene na nekom tajnom mjestu. Obično sadrže opasne i zabranjene čarolije, opasne natprirodne knjige čarolija i neprocjenjive drevne artefakte. Budući da je sadržaj jedne takve knjižnice neobično vrijedan, zapravo neprocjenjiv – i bilo bi pogubno kada bi ti predmeti dospjeli u pogrešne ruke – te je knjižnice obično gotovo nemoguće pronaći bez posebne karte, a da ne spominjemo da su zaista dobro čuvane. Zbog toga često u magičnim knjižnicama svoj dom nalaze razna čudovišta, magična stvorenja, a ne smijemo zaboraviti ni Čuvare – Magične knjižničare koji su tu da štite knjižnicu svojim životom i svom magijom koju posjeduju.

Jeste li spremni zaviriti?

Magija.
Mistična i zavodljiva, ali jednako tako i prevrtljiva.

 

Magična knjižnica… čudesno mjesto gdje se čuvaju drevni artefakti… čarobni, bajkoviti, veličanstveni… zli.

Imate li moći dovoljno snažne da se suočite sa svijetom čarolija, vještica i demona, bajki i magije i pronađete artefakt najmoćniji od svih, artefakt toliko moćan da može razbiti i najsnažnija prokletstva, čak i prokletstvo koje vas je zauvijek okovalo za magičnu knjižnicu?

Bajke & Magija
Fun facts

Vjeruje se da svaki čarobni štapić bira svog čarobnjaka, odnosno vješticu. Štapići su kognitivni, ali i osjetilni instrumenti, sposobni prepoznati čarobnjakove vještine, karakter, potrebe, slabosti, ambicije i potencijal. Čarobnjak ili vještica mogu kupiti štapić koji ih nije odabrao, no u tom slučaju ne mogu očekivati da će pravilno funkcionirati.

Charles Perrault prvi je 1697. opisao staklene cipelice u priči o Pepeljuzi “Cendrillon”. Druge, starije verzije priče opisivale su glavnu junakinju sa čarobnim prstenom ili čarobnim zlatnim, srebrnim ili krznenim cipelicama. Prema njegovoj priči, Pepeljuga je nosila zaista sićušne cipelice, broj 34.

Neke od tehnologija koje je vizionar Jules Verne zamislio u svojoj fikciji i opisao u svojim djelima, zaista su postale stvarnost. Jedna od njih je Nautilus – električna podmornica iz Dvadest tisuća milja pod morem, koja je “oživjela” mnogo godina nakon što je Verne o njoj prvi put pisao.

Jednom davno…

…dok je svijetom vladala magija, a ljudi su živjeli u blagostanju i miru sa svim čarobnim bićima, grupa opakih, nemilosrdnih čarobnjaka pokušala je ukrasti najmagičniji predmet od svih – talisman toliko moćan da njegov vlasnik može uzdrmati poredak svijeta, pa čak i svemira. Ovog našeg, ali i onih nama nepoznatih.

Srećom, zli čarobnjaci su uhvaćeni, njihove duše su za kaznu zatočene u magičnoj i izuzetno dobro čuvanoj knjižnici, a talisman skriven duboko među stoljetnim prašnjavim knjigama s čarolijama. No, legenda kaže da svakih 1000 godina magični zatvor otvara svoja vrata te dopušta svojim zatvorenicima 60 minuta slobode jer čak i najsnažnija prokletstva trebaju ponekad malo vremena da “napune baterije”.

To je vaša prilika da se vratite u naš svijet, a ukoliko pri tome pronađete magični talisman postat ćete najmoćniji čarobnjaci i zavladati cijelim svijetom. No pazite… kada je magija u pitanju – ništa nije onako kako se čini.

Zaviri u magičnu knjižicu

Zaviri u magičnu knjižicu

Pregledaj cijene. Povoljnije je ako vas je više ali i zabavnije!

2 igrača

27,5€ po igraču
55
  •  

3 igrača

20€ po igraču
60
  •  

4 igrača

17,5€ po igraču
70
  •  

5 igrača

15€ po igraču
75
  •  
POPULARNO

6 igrača

13,33€ po igraču
80
  •  

Rezerviraj sobu Magična knjižnica!

Loading...